Afbeelding ultralight vliegtuig Afbeelding ultralight vliegtuig Afbeelding ultralight vliegtuig Afbeelding ultralight vliegtuig
slideshow

Pipistrel Vliegtuigen

Pipistrel profileert zich met het breedste aanbod van geavanceerde lichte sportvliegtuigen ter wereld. De Sinus 912, Virus 912, Virus SW 80/100, Taurus 503/Electro en Apis/Bee zijn stuk voor stuk toestellen die zich onderscheiden door uitstekende bouweigenschappen en hoge prestaties. In het ultramoderne engineering- en researchcentrum van Pipistrel (Slovenië) werken hooggekwalificeerde technici aan spraakmakende luchtvaartprojecten die de consolidatie van Pipistrel's voorsprong in techniek, reliability en aviation performance garanderen.

Diverse vliegtuigen

Technologische hoogstandjes

De technologische hoogstandjes van de Pipistrel ontwikkelingsafdeling bewerkstelligden recent nog aansprekende aviation rewards zoals de prestigieuze Ecolight Certification voor het type Sinus. Dit toestel was daarmee de eerste motorglider ter wereld waarvoor deze onderscheiding geldig is.

Vanaf de start van de onderneming in 1987 was alles gericht op de productie van toestellen met perfecte aerodynamische eigenschappen. De enorme hoeveelheid technologische kennis die binnen Pipistrel gemobiliseerd werd, resulteerde in de bouw van ultralight vliegtuigen met maximale lift, minimale weerstand en aanzienlijk lager brandstofgebruik dan bij vergelijkbare andere toestellen. Illustratief voor de prestaties van Pipistrel toestellen waren in dat opzicht de prijzen die gewonnen worden tijdens de NASA PAV Contest. De Virus die gevlogen werd door Michael Coates uit Australië demonstreerde zijn superioriteit met een extreem laag brandstofverbruik, de korte takeoff distance en scoorde bovendien de meeste overall points.

Pipistrel Netherlands

De Pipistrel organisatie beschikt over een fijnmazig wereldwijd dealernet. In ons land is Pipistrel Netherlands gevestigd in Elp (Dr.) Voor het kopen van een vliegtuig, maar ook voor verhuur, vliegservice en alle mogelijke aviation consultancy staat de Nederlandse vertegenwoordiging van Pipistrel voor u klaar. Contact leggen is heel simpel. U gebruikt daarvoor het contactformulier op deze site en natuurlijk kunt u ook de adresgegevens raadplegen. Wij nemen in aansluiting daarop zo snel mogelijk contact met u op.

Informatie / Contact

Heeft u een vraag over een ultralight vliegtuig, het kopen van een vliegtuig of wilt u met ons in contact komen? Verstuur dan vrijblijvend het onderstaande formulier.

Uw naam:

Uw telefoonnummer:

Uw e-mail adres:

Uw vraag:

De eerste 5 letters van het woord vliegtuig (antispam)

Uw url: