Afbeelding ultralight vliegtuig Afbeelding ultralight vliegtuig Afbeelding ultralight vliegtuig Afbeelding ultralight vliegtuig
slideshow

Dubbele Podiumplaats Green Air Challenge

22 Juli 2011

Pipistrel is trots op onze Dubbele Podiumplaats op de 2011 Paris-Madrid Green Air Challenge.

Net als de oorspronkelijke gebeurtenis, de 2011 wedstrijd, Green Air Challenge genoemd, bevordert de "opvatting van innovatieve toestellen die beter zijn van de aërodynamische, motor en structureel oogpunt".

Na het winnen van de gerenommeerde NASA Personal Air Vehicle (PAV 2007) en de NASA General Aviation Technology (GAT 2008), bleek Pipistrel weer superieur te zijn en de winnende combinatie te hebben, zowel in de Sinus 912 als de Virus 100 SW in een sterke concurrentie! Deze dubbele podium is een echteverklaring voor de algehele prestaties en extreme aero efficiëntie van onze vliegtuigen.

Sinus 912 (registratie F-JRZQ) bestuurd door Michail Anastasiou, won de wedstrijd met een ruime marge. Virus SW 100 (registratie F-JSER) bestuurd door Pierre Cormi was op de derde plaats en liet zien Pipistrel's superioriteit in efficiënte vlucht. We willen graag de winnende piloten feliciteren met deze fantastische prestaties en onze complimenten uit te breiden naar de wedstrijd organisatoren voor hun groene vlucht initiatief.

In de wedstrijd, moest elk team de afstand tussen Parijs en Madrid in verschillende etappes vliegen, in totaal 1229 km zo snel en efficiënt mogelijk, tijdens het uitvoeren van een geluidsemissie-test halverwege de afstand. Criteria voor de berekening van het eindresultaat bevatten: Snelheid, Payload Capability, Brandstofverbruik, Range afstand, Geluidsemissie en Veiligheid.

Meer over de wedstrijd: http://parismadrid2011.free.fr/PM2011/index.php?lng=en

Om alle deelnemers te zien, ga naar een webpagina gaan:

http://parismadrid2011.free.fr/PM2011/articles.php?lng=fr&pg=119

Foto's beschikbaar op onze website: http://www.pipistrel.si/news/big-victory-and-double-podium-for-pipistrel-at-parismadrid-g

Over Pipistrel

Pipistrel d.o.o. Ajdovscina, de winnaar van de European Business Awards 2010 als het meest innovatieve bedrijf, produceert top kwaliteit ultralichte / microlichte / LSA vliegtuigen. Dat komt door een combinatie van vijfentwintig jaar ervaring op het gebied van de luchtvaart met een expertise en milieubewustzijn. Bedrijf faciliteiten, die 100% energetisch onafhankelijk zijn, dankzij eigen zonne-motoren en geothermische systeem, alle fasen opnemen: eigen Aerospace instituut en R&D centrum, rapid prototyping afdeling, keuring en certificatie faciliteit, alsook een volledige productie, levering en after sales ondersteuning. Op dit moment heeft Pipistrel eigen, wijdverbreid distributienetwerk in meer dan 60 landen met meer dan 1000 Pipistrel vliegtuigen op alle continenten van de wereld. Pipistrel's energie-behoud en mensgericht concept wordt weerspiegeld in het werk dat we doen en producten die wij leveren - de hoogste kwaliteit, de best presterende, veilige, robuuste en betrouwbare vliegtuigen op de markt. Allemaal gebouwd met trots en geoptimaliseerd tot in de perfectie.

Sinus 912 is onze 15-meter vleugel-span ultra-lange afstand motorglider, die heeft de FAI wereldkampioenschap al in 2001 gewonnen, naam de vice-kampioen titel in 2005 en voerde de eerste solo, zonder hulp (Around the World Flight) in de FAI sub 500 kg klasse in 2004.

Virus SW 80/100 is Pipistrel's vlaggenschip, dat zowel de NASA Centennial Challenges, het PAV in 2007 en GAT Challenge in 2008 won als een werelds beste en meest zuinige lichte vliegtuig. De Virus SW 80/100 is de meest economische hoge snelheid 2-zits cruiser en zeker de snelste hoog-vleugel vliegtuig in zijn categorie. Gemaakt van state-of-the-art composiet materialen is licht in gewicht, robuust en heeft een ongekend nuttige laadvermogen van meer dan 300kg. Virus SW 80/100 biedt wat geen enkele concurrent in staat is te bieden en won wereldwijd harten van mensen. Het is ook de beste verkoper sinds de invoering ervan. Ondanks de superieure prestaties, Virus SW 80/100 volledig voldoet ultralichte / microlichte categorie regels, incl. de overtrek snelheid van 65 km / h en een uitstekende lage snelheid handling.

> Naar het nieuws overzicht

Informatie / Contact

Heeft u een vraag over een ultralight vliegtuig, het kopen van een vliegtuig of wilt u met ons in contact komen? Verstuur dan vrijblijvend het onderstaande formulier.

Uw naam:

Uw telefoonnummer:

Uw e-mail adres:

Uw vraag:

De eerste 5 letters van het woord vliegtuig (antispam)

Uw url: